Главная » 2016 » Июнь » 02

17 травня 2016 року Верховна рада України на пленарному засіданні прийняла в цілому Закон «Про внесення змін до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції».
Метою прийняття вищезгаданого Закону є саме забезпечення підтримки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність в зоні АТО. Органи місцевого самоврядування та підприємства Донецької і Луганської області на підконтрольній Україні території «зіткнулись із неможливістю нормально проводити свою діяльність через дію положень Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції».
Річ у тім, що на цій території заборонено зміну керівництва юридичної особи та складу її засновників. Тому завдяки змінам до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», юридичним особам дозволять змінювати "керівництво юридичної особи та складу її засновників на період проведення антитерористичної операції, місцезнаходженням якої є відповідна територія з виокремленням тих територій де відбулися місцеві вибори у відповідності до Закону України «Про місцеві вибори" від 14 липня 2015 року № 595-VIII».
Також в законі зі змінами пропонується «залишити звільнення від сплати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності, а також оренди комунального і державного майна суб’єктів господарювання (фізичні особи — підприємці та юридичні особи), які функціонують на території проведення АТО» (що не контролюється українською державою).
Так як кордони проведення антитерористичних операцій та населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення змінюються дуже часто, Кабміном затверджується перелік (Розпорядження Кабміну від 7 листопада 2014 р. № 1085-р «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення») населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження (для визначення суб'єктів, які мають право скористуватись правом звільнення від сплат за користування земельними ділянками державної та комунальної власності, а також оренди комунального і державного майна).
Якщо ФОП (фізична особа-підприємець) або юридична особа здійснюють господарську діяльність на територіях, які не зазначені у переліку затвердженому Кабміном, наприклад місто Маріуполь, то права звільнення від сплати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності, а також оренди комунального і державного майна у таких суб’єктів господарювання немає.
Автори Закону «Про внесення змін до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», вважають, що такі зміни дозволять нормально виконувати функції органів місцевого самоврядування, а також за рахунок сплати відповідних податків – наповнити фінансово місцеві бюджети в населених пунктах Донецької та Луганської області на територіях підконтрольних українській владі.

Просмотров: 951 | Добавил: ponomarenko303 | Дата: 02.06.2016 | Комментарии (0)