Главная » 2016 » Февраль » 2 » Розміщення зовнішньої реклами. Нові правила та старі реалії.
23:44
Розміщення зовнішньої реклами. Нові правила та старі реалії.

Розміщення зовнішньої реклами в Україні проводиться на підставі Закону України «Про рекламу» та Типових правил розміщення зовнішньої реклами (надалі –Правил), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067.

Наприкінці 2015 року постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1173 внесені зміни до постанов КМУ щодо відповідності основним вимогам до дозвільної системи у сфері господарської діяльності.

Пунктом 8 постанови КМУ від 16.12.2015 №1173 передбачено внесення змін до Типових правил розміщення зовнішньої реклами. Так, видача (відмова у видачі, переоформлення, видача дубліката, анулювання) дозволу на розміщення зовнішньої реклами здійснюється відповідно до Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.

Суттєвим нововведенням стає той факт, що строк видачі дозволу або надання письмового повідомлення про відмову у його видачі становить 10 робочих днів.

Нововведення вказують на те, що виконавчі комітети рад повинні проводити засідання впродовж але не більш ніж 9 робочих днів з моменту надходження відповідної заяви розповсюджувача зовнішньої реклами. Виконавчий орган ради протягом одного робочого дня з дати одержання пропозицій та проекту рішення приймає рішення про надання дозволу або про відмову у його наданні.

Дозвіл або відмова у його видачі видається не пізніше ніж протягом наступного робочого дня після прийняття відповідного рішення.

Крім того, встановлений вичерпний перелік  органів та осіб, з якими погоджується видача дозволу. Дії щодо отримання зазначених погоджень вчиняються робочим органом без залучення заявника протягом строку, встановленого для отримання дозволу.

Прийняті зміни можливо придадуть стимулу виконавчим комітетам рад проводити свої засідання частіше, ніж 1 раз на місяць, (у кращому випадку), що прямо передбачено ст. 53 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Водночас, ці зміни можуть породжувати неоднакове застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації», оскільки Правилами із змінами передбачено, що робочий орган  протягом не більш як двох робочих днів з дати одержання від органів та осіб, з якими погоджується видача дозволу, подає виконавчому органу ради пропозиції та проект відповідного рішення. Виконавчий орган ради протягом одного робочого дня з дати одержання зазначених пропозицій приймає рішення про надання дозволу або про відмову у його наданні.

При цьому, порядок вирішення питання «Про доступ до публічної інформації» уряд залишив за органами місцевого самоврядування.

О.М.Затворницька

Просмотров: 642 | Добавил: lexi77 | Теги: ДОЗВІЛ, зовнішня реклама, типові правила | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
avatar
0
1 koala • 10:40, 18.02.2016
Что делать, если нужно перебрендировать грузовой автотранспорт дистрибьютора, например, пивной продукции ?
avatar