Главная » 2016 » Февраль » 2 » Щодо порядку обчислення медичного стажу
13:10
Щодо порядку обчислення медичного стажу

Порядок виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я (надалі - Порядок) затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 № 1418.

Пунктом 1 Порядку визначено, що дія цього Порядку поширюється на медичних та фармацевтичних працівників, які працюють на зазначених у пункті 3 цього Порядку посадах у будь-яких державних та комунальних установах, закладах, організаціях незалежно від підпорядкування і умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України.

 

Щодо встановлення надбавки з вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам, які працюють у товариствах з обмеженою відповідальністю.

 

Зокрема, до стажу роботи для встановлення надбавки за вислугу років включається час роботи в державних та комунальних закладах охорони здоров'я України, СРСР і союзних республік СРСР на посадах лікарів і фахівців з базовою неповною вищою медичною освітою, визначених у п.3 Порядку.

Зарахування до стажу для встановлення надбавки за вислугу років періоду роботи в приватних та інших лікувальних закладах, які не належать до державних і комунальних закладів охорони здоров'я Порядком не передбачено.

Таким чином, період роботи в товаристві з обмеженою відповідальністю не включається до стажу для встановлення надбавки за вислугу років.

При цьому, необхідно звернути увагу на не менш важливу тезу п.1 Порядку про те, що право на отримання надбавки за вислугу років мають право також працівники організаціях незалежно від підпорядкування і умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.

Відповідно до роз'яснень Виконавчої Дирекції Фонду Соціального Страхування з тимчасової втрати працездатності від 30.01.2010 р. № 01-16-176 «Щодо оплати праці працівників санаторіїв-профілакторіїв, які частково фінансуються за рахунок коштів Фонду» вказано наступне.

Згідно з пунктом 3.2.2 Порядку часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009  № 16 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.04.2009 за № 394/16410 (із змінами та доповненнями), при обчисленні заробітної плати працівникам санаторіїв-профілакторіїв застосовуються

умови оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення. 

Такі умови оплати праці визначені наказом Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров'я «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення» від 05.10.2005 № 308/519, із змінами та доповненнями (далі - Наказ  №308/519). 

Щодо застосування Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 №1418, то згідно з пунктом першим зазначеного Порядку, він поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров'я. 

Тобто, дія Порядку №1418 розповсюджується на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, які працюють в санаторіях-профілакторіях, що частково фінансуються за рахунок коштів Фонду. 

 

Просмотров: 1140 | Добавил: Elena_Zatvornitskaya | Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 0
avatar