Главная » 2020 » Март » 20 » Коли Країна занята коронавірусом ліквідація ДАБІ проходить тихо
16:43
Коли Країна занята коронавірусом ліквідація ДАБІ проходить тихо

Інспекція ДАБІ була створена у 2014 році та відповідала за реалізацію державної політики з питань архітектурно-будівельного контролю та нагляду. За словами Президента України Володимира Зеленського ДАБІ є однією з найбільш корумпованих організацій у країні, тому вона буде ліквідована у найближчий час.

В Україні набули чинності постанови Кабміну №218 про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції та №219 про оптимізацію органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Згідно з постановами ДАБІ ліквідовано і створено центральний орган виконавчої влади - Державна сервісна служба містобудування України (Держсервісбуд).

Основними завданнями новоствореної структури є надання (отримання, реєстрація), відмова у видачі чи анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Іншою постановою КМУ № 219 від 13 березня 2020 року утворено ще два центральних органи виконавчої влади: Державну інспекцію містобудування України та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні України.

Ці структури будуть здійснювати політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду та технічного регулювання в сфері містобудування. Діяльність новостворених органів координується Кабміном через міністра розвитку громад і територій.

 

 

Просмотров: 527 | Добавил: Elena_Zatvornitskaya | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar